26.1.10

'Daisy' Haiti icin Acik Artirmada

IN TURKISH:
Sevgili Herkes,

Haiti'deki insanlara daha fazla nasil yardim edebilirim diye düsünürken, bu fikir aklima geldi. Ise yariyacak mi, insanlarin ilgisini cekebilecek miyim bilmiyorum, ama denemekte fayda olduguna karar verdim. Bu fikir icin haftasonu asagida gördügünüz tatli 'Daisy'yi dizayn ettim.

Planima göre, Daisy bu Cumartesi'ye (yani 30 Ocak'a) kadar acik artirmada kalacak. Pazartesi günü onu en yüksek deger teklif eden ailesine postalayacagim, ve teklif edilen deger ise Haiti'ye yardim olarak gönderilecek.

Daisy'nin acilis degeri 25$. Degerini arttirmak istiyorsaniz, ödemek istediginiz bedeli (dolar olarak) isminizle beraber lütfen bu tekstin altindaki 'YORUM' kismina girin. Ben gerisini halledecegim.

IN ENGLISH:
Dear all,

I want to help further to people in Haiti and come up with this idea. I don't know if it is going to work or not but lets see all together. For this idea, I have designed the below cutie this weekend, and her name is 'Daisy'

According to my plan, Daisy will be in auction until this Saturday (30.Jan). Then she will be posted to her new home on Monday, and her highest auction amount will go to people in Haiti.

Daisy's opening value is 25$ and if you would like to raise her value, just enter your name and your new value under this text to 'YORUM' part. I will take care of the rest.



24.1.10

Proje Item #7/80 ve #8/80

Yine cok yogun bir is haftasinin sonunda, evde corapciklarimla ve dikisle birazcikta olsun rahatlama firsati buldum.

Pembelim, cok sessiz sakin bir kedicik olmasinin yanisira agaca tirmanmayi cok seviyor:

Uzun kulak ise kisi ve sogugu hic sevmiyor ve ilkbaharin gelmesini bekliyormus (ve foto icin kendisini bahceye cikarttim diye cok söylendi):


18.1.10

Proje Item #5/80 ve #6/80

Cumartesi aksamüstü yaptigim tavsancigi begenmedim icin, cumartesi gecesi film izlerken minik bir kedicik yapimina giristim. Giderek anliyorumki projem icin Haziran sonu olarak biraz fazlaca zorlu bir hedef secmisim. Ama galiba bu bir yandan hosuma gidiyor ve bu ise nasil daha cok zaman ayirabilirim diye düsünmeden edemiyorum.

Proje Item 5 olan kediscigim cok tatli, cok sevgi dolu bir kedis. Süt ve peynir'i cok seviyor, ve bos zamanlarinda uyumaktan cok zevk aliyor :)


Pazar sabahi uyanir uyanmaz ise zebra yapimi isine giristim. Proje Item 6 olan punk zebram 70 yil müzikleri dinlemeyi ve türk kahvesini cok seviyor:



Pazar daha sonra 3D deneyimini merak ettigimiz icin Avatar'a gittik. Isin acikcasi 3D haricinde cok bir beklentim olmamasina ragmen filmi bir cok acidan cok begendim, özellike  hayal gücünün, yaraticiligin icinde koltuguma gömülüp nefessiz izledim diyebilirim. Herkese tavsiye ederim. Daha fazla fikir edinmek icin Avatar'in web sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.avatarmovie.com/index.html

16.1.10

Proje Item #4/80

Evet, iste cok yogun bir hafta yüzünden galiba proje programimin gerisindeyim (planladigim gibi Haziran sonuna kadar 80 adet corap-hayvancik yapabilme adina). Bu yüzden Cumartesi'nin gelmesiyle beraber sabah 'tatli eller dikis kutusuna' dedim. Iyikide demisim, böylece kafaca dinlenme firsatida bulmus oldum.

Bugünün corapcigi bir 'kurbaacik'. Hemde kendisi öyle siradan bir kurbaacik degil, cünkü bu cicekci bir kurbaacik. En cok kir ciceklerini seviyor, özellikle kendisi elleriyle toplama firsati olursa:




13.1.10

Hayvancik-Coraplarim icin ilham kaynagim..

Bugün Derya'dan güzel bir soru aldim: Nasil yapiyorum bu coraplari? Isin acikcasi gecen Aralik basina kadar böyle bir sey yapabilecegimi ne biliyordum, ne de aklima böyle tatli cin bir fikir geliyordu!

Araligin ilk haftasi gittigimiz tatilde, ben kendimi cok büyük bir kitapcinin nakis-dikis reyonunda kaybettim. Cok agirlik tasiyamayacagimizdan, tüm reyona bakarak dikisle ilgili bir kac kitap almak istiyordum. Iste tam o sirada bu inanilmaz tatli kitapla karsilastim ve hemen alincak 3-4 kitaptan biri olduguna karar verdim:


Kitap 3 bölümden olusuyor:
1) Yazarin yaptiklarindan olusan ilham verici bir fotograf galerisi
2) Corap dikimi icin teknik bilgiler
3) 8 adet fotograflarla birlikte proje anlatimi

Ben isin acikcasi en cok birinci kismi kullaniyorum, cunku eger biraz dikis biliyorsaniz teknik kismi hemen kendiliginden gelisiyor ilk denemenizde. Ama yinede yararli püf noktalar ögrenmedim degil diger bölümlerden.

Buarada kitabin yazari Daniel 20 sene reklamcilik sektöründe calistiktan sonra, bu isin gercekten onun icin dogru mu oldugunu sorgulamaya baslayarak yaratici olabilecegi ama daha az stresle calisabilecegi bir is arayisina yönelmis. Tam bu siralar, bir kitapcida böyle bir kitap bulmus ve böylece bu ise merak sarip ilerletmis. Bugün full-time artist olarak hayatina devam ediyor.

Yani Daniel gercekten tam anlamiyla benim idolum :)

Bundan sonra planlarim arasinda yaptigim ilk corap-hayvancigin fotografini ve hikayesini sizlerle paylasmak var.

Ama simdilik sevgiyle kalin,
Selin

12.1.10

Proje Item #3/80

Dün aksam yapmak icin kafamda 3 sey vardi:
1) Yeni bir corap-hayvancik tasarimi yapmak
2) Noel tatilinde okumaya basladigim ve hala ücte birinin beni bekledigi keyifli kitabimdan biraz okumak (The Sorrows of an American, Siri Hustverd)
3) En son kalan vakitte birikmis ütülerin bir kismini neseli bir dizi esliginde yapmakti.

Corap-hayvancik tasarimini tüm zorluklara ragmen tamamladim: Corabin kalitesi beni hayal kirikligina ugratti. Ayrica minik rengarenk bir horoz yapmak istedim ve asagida gördügünüz gibi bunda cok basarili olamadim :) Ama en azindan kendisi sevimli birsey oldu sanki:



Daha sonra kitabimi okudum. Vakit ütü yapmaya geldiginde ise biraz mizittim ve sadece youtube'dan bir komedi dizisi izlemenin yeterli olucagina karar verdim. Ütüler hala duruyor :)

10.1.10

Proje Item #2/80

Cuma aksam is cikisi elimde olan uzun bir coraptan zürafa yapmaya karar verdim. Ama annemlerle skype, sonra disarida aksam yemegi derken ana hatlari bitirebilmeme ragmen detaylari bitiremedim. Cumartesi sabah erken kalkip tatli kulak zürafamin detaylarinida tamamladim, iste kendisi:


6.1.10

Proje Item #1/80

Evet, bu sabah ise baslamadan projemin birinci ürünü komik köpisin fotografini paylasmak istiyorum. Isin acikcasi isin basinda neye benzeyecegini tam tasarlamamistim. Biraz yaptikca sekillendi ve sanirim minik seker bir köpise benzedi:


5.1.10

Yeni yil, yeni proje

Bugün 5 Ocak 2010, Sali. Yeni yilda yeni bir projeye ve bu sayede bu blog'a baslamaya karar verdim. Etrafimdan aldigim pozitif yorumlarla (ve dikisi gelistirmemle beraber) artik hobimden azda olsa para kazanmanin zamani geldigini düsünüyorum. Buda demek oluyorki bir süreligine yaptigim herseyi hediye etmeyi birakmam gerekecek... :)

Projem icin gecen hafta Istanbul'dayken hem Sali hem de Persembe pazarindan sabirla toparladagim 40 cift rengarenk coraplardan 80 adet minik hayvanciklar tasarlayacagim. 80'nide bitirmek icin hedef olarak Haziran sonunu koyuyorum.

Böylece bu projemde bu aksam oldugu gibi, aksam is cikislarinda ve haftasonlarinda minik hayvanciklarimi tasarlayacagim.

Mesela bugün komik bir köpekcik yaptim. Yani projemin ilk tasarimi satis icin hazir durumda. Yarin sabah ise baslamadan fotografini cekip koymayi hedefliyorum (cünkü gece isiginda istedigim gibi fotograf cekmeyi basaramiyorum).

Haydi bakalim, yeni yil ve yeni projem benim icin hayirli olsun.
 
Free Hit Counter